Câți ucraineni au obținut cetățenia Moldovei de la începutul invaziei ruse. Datele Inspectoratului pentru Migrație
Full Article 50 second read

Câți ucraineni au obținut cetățenia Moldovei de la începutul invaziei ruse. Datele Inspectoratului pentru Migrație

De la începutul invaziei ruse asupra Ucrainei, în 24 februarie 2022, 2 067 de ucraineni au dobândit cetățenia Republicii Moldova, iar 697 – au fost recunoscuți drept cetățeni moldoveni. Datele au fost raportate pe 27 februarie de Inspectoratul General pentru Migrație (IGM).

În perioada 24 februarie 2022 – 31 ianuarie 2024, 2 232 ucraineni au solicitat dobândirea cetățeniei Republicii Moldova. Dintre aceștia, 2 067 de persoane au dobândit cetățenia Republicii Moldova. Totodată, în perioada de referință, 696 ucraineni au fost recunoscuți ca cetățeni moldoveni.

Potrivit IGM, 6 952 de cetățeni ai Ucrainei au permise de ședere în Republica Moldova. Din acest număr, 3 657 de ucraineni au permise de ședere provizorii, iar 3 295 – permanente.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: