Caurmaua din Găgăuzia va deveni brand
Full Article 1 minutes read

Caurmaua din Găgăuzia va deveni brand

Caurma – un fel de mâncare tradițională din Găgăuzia va deveni brand. De acest lucru se ocupă deja Centrul  Regional de Informații și Susținere în Afaceri pentru Regiunea Găgăuzia din Republica Moldova (RBISC), informează gagauzinfo.md, joi, 6 februarie.

În total, instituția intenționează să promoveze două mărci comerciale, unul dintre acestea fiind caurma – un produs din carne, care se servește rece.

„Elaborarea și dezvoltarea acestui brand ne va permite să facem cunoscut la un nivel mai mare acest produs, atât la nivel regional, cât și pe un spațiu extins. De asemenea, va permite ca tradițiile găgăuzilor să devină mai cunoscute. Cererea pentru caurma crește nu doar printre locuitori, dar și printre oaspeții străini, care descoperă Găgăuzia”, au precizat reprezentanții Centrului.

Amintim că proiectul de creare a Centrului  Regional de Informații și Susținere în Afaceri pentru Regiunea Găgăuzia a fost finanțat de Uniunea Europeană. Scopul principal al proiectului RBISC este crearea unui mediu de afaceri local mai eficient și mai încurajator.

Acesta este implementat de Comitetul Executiv al UTA Găgăuzia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: