Cine va examina contestația lui Usatîi? Curtea de Apel examinează cererea de recuzare a judecătorului Anatolie Minciuna (LIVE)
Full Article 2 minutes read

Cine va examina contestația lui Usatîi? Curtea de Apel examinează cererea de recuzare a judecătorului Anatolie Minciuna (LIVE)

Judecătorii Curții de Apel Chișinău au reluat ședința de judecată în cadrul căreia urmează să examineze contestația depusă de concurentul electoral Blocul electoral „RENATO USATÎI” privind hotărârea Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire la numărul secțiilor de votare care urmează a fi deschise în străinătate pentru alegerile parlamentare din 11 iulie. Magistrații au anunțat o pauză pentru a examina cererea concurentului electoral privind recuzarea unuia dintre judecători. Părțile argumentează necesitatea recuzării lui Anatolie Minciuna.

UPDATE (14:42) Judecătorii s-au retras în camera de consiliu.

Magistrații examinează cererea privind recuzarea judecătorului Anatolie Minciuna, unul dintre judecătorii din completul de judecată care urma să examineze contestația depusă de concurentul electoral Blocul electoral „RENATO USATÎI” față de hotărârea Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire la numărul secțiilor de votare care urmează a fi deschise în străinătate pentru alegerile parlamentare din 11 iulie.

Acesta a făcut parte din completul de judecată care a decis excluderea Partidului „Patria”, al cărui cap de listă era Renato Usatîi”, din cursa pentru alegerile parlamentare din noiembrie 2014. (CEDO a ajuns la concluzia că formațiunea a fost scoasă ilegal din cursa electorală).

„Domnul Plahotniuc, când a cerut refugiu politic în SUA a depus mărturie și a declarat că nu a fost implicat în ceea ce s-a întâmplat la CEC, privind excluderea partidului meu din cursa electorală. În 2014 nu am avut posibilitatea să îmi apăr poziția, iar acum acest judecător iarăși examinează plângerea mea”, a argumentat Usatîi.

La începutul ședinței de judecată, Renato Usatîi l-a întrebat pe Minciună dacă nu intenționează să recurgă la recuzare. Acesta, însă, a răspuns că nu vede „temeiuri pentru abținere”. Avocata lui Usatîi a depus o cerere privind recuzarea magistratului. Ședința a fost reluată după ora 14:30.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: