„Cetățenii vor ști să distingă între fals sau adevăr”. Revenco, primul mesaj după ce a fost numită la conducerea Centrului pentru combaterea dezinformării
Full Article 3 minutes read

„Cetățenii vor ști să distingă între fals sau adevăr”. Revenco, primul mesaj după ce a fost numită la conducerea Centrului pentru combaterea dezinformării

Ana Revenco a publicat pe Facebook un mesaj, după ce Parlamentul a susținut candidatura sa la șefia Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Ex-ministra de Interne a declarat că noua funcție o „responsabilizează” și a dat asigurări că instituția la conducerea căreia a fost numită va obține rezultate în lupta împotriva dezinformării și războiul hibrid.

Mă onorează votul de încredere acordat de Parlamentul Republicii Moldova, pentru ocuparea funcției de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Această oportunitate mă responsabilizează în lupta cu războiul hibrid pe care îl duc cetățenii și tara noastră. Vă asigur cu toată diligența că împreună vom reuși să obținem rezultatele dorite, să avem un stat puternic unde cetățenii sunt uniți pentru dezvoltarea societății democratice și muncesc pentru a duce Republica Moldova în familia Europeană”, a menționat Ana Revenco.

Aceasta a menționat că prioritățile pentru următoarele două luni sunt:
– inițierea procedurii de instituționalizare a Centrului;
– constituirea Consiliul
– elaborarea structurii și concepția de comunicare.

Potrivit Anei Revenco, aceste trei componente vor sta la baza definitivării regulamentelor interne, planului de activitate și a bugetului Centrului.

Situația actuală arată clar că dezinformarea a devenit armă letală a războiului hibrid. Prin contribuția Centrului, cetățenii vor ști să se informeze corect, să verifice sursele, să distingă între fals sau adevăr, ca să aibă certitudine proprie atunci când decid asupra vieții lor”, a conchis Revenco.

Precizăm că ex-ministra Afacerilor Interne Ana Revenco a fost numită în funcția de șef al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, pe un termen provizoriu de 12 luni, la propunerea președintei țării, Maia Sandu. Decizia a fost luată de Parlamentul țării, reunit în ședință pe 19 octombrie. Detalii – AICI.

Cine este Ana Revenco

În perioada anilor 2021 – 2023, Ana Revenco a fost ministră a Afacerilor Interne în Guvernul Gavrilița, iar ulterior în Cabinetul de miniștri condus de Dorin Recean.

Anterior, potrivit informațiilor din CV, a fost consilieră prezidențială în domeniul apărării și securității naționale, precum și secretară a Consiliului Suprem de Securitate.

Parlamentul anunță că Ana Revenco a făcut parte din Grupul de experți privind acțiunile împotriva traficului de ființe umane (GRETA) din cadrul Consiliului Europei și a condus Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: