China impune cel mai extins lockdown de când a început pandemia
Full Article 2 minutes read

China impune cel mai extins lockdown de când a început pandemia

China introduce cea mai extinsă carantină de la începutul pandemiei de COVID-19, potrivit BBC. Shanghaiul va fi închis în două etape de-a lungul a nouă zile, în timp ce autoritățile testează populația de 25 de milioane de oameni a orașului.

Până acum, autoritățile s-au abținut să închidă orașul pentru a evita destabilizarea economiei. Lockdown-ul din Shanghai presupune închiderea podurilor şi a tunelurilor şi restricţionarea traficului pe autostrăzi, în încercarea de a limita creşterea numărului de cazuri de COVID-19, informează Reuters.

Carantina anunţată brusc de autorităţile din Shanghai duminică, va împărţi oraşul în două timp de nouă zile, de-a lungul râului Huangpu, pentru a permite testarea „eşalonată”. Este cea mai amplă măsură de acest fel asociată COVID-19 care perturbă activitatea oraşului.

China a mai impus lockdown-uri care au afectat întregi provincii, dar populația lor avea posibilitatea să călătorească în interiorul zonei carantinate. Shanghai, capitala comercială a Chinei, având o densitate a populației foarte ridicată, este cel mai mare oraș care a intrat până acum în carantină, potrivit BBC.

După cum relatează ziuaveche.ro, inițial, guvernul oraşului a negat că Shanghai va intra în lockdown, declarând că va aplica o abordare fragmentară în încercarea de a controla numărul de infecţii.

Însă Wu Fan, membră a echipei de experţi COVID-19 din Shanghai, a informat într-o conferință de presă că în urma recentei testări în masă s-au descoperit infecţii „pe scară largă” în întregul oraş, ceea ce a declanşat un răspuns mai puternic al autorităţilor.

Un număr record de 3.450 de cazuri de COVID-19 asimptomatice a fost raportat la Shanghai duminică, reprezentând aproape 70% dintre cazurile din întreaga ţară, pe lângă 50 de cazuri simptomatice, a indicat administraţia oraşului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: