Chișinău: Noile abonamente pentru călătoria cu transportul public vor putea fi procurate din 25 iunie. Unde se vor vinde și cât costă
Full Article 2 minutes read

Chișinău: Noile abonamente pentru călătoria cu transportul public vor putea fi procurate din 25 iunie. Unde se vor vinde și cât costă

Noile abonamentele pentru călătoria cu transportul public municipal, troleibuz și autobuz, vor putea fi comercializate începând de sâmbătă, 25 iunie. Potrivit municipalității, avantajul călătoriei în bază de abonament, care este valabil pentru troleibuz și autobuz, inclusiv în suburbii, este diminuarea prețului biletelor, în funcție de numărul de călătorii și durata abonamentului.

Astfel, prețul unui abonament lunar va fi de 234 de lei – pentru o lună; 594 de lei – pentru trei luni și 972 de lei – pentru șase luni.

Primăria Municipiului Chișinău informează că de tarife preferențiale sau de călătorii gratuite urmează să beneficieze mai multe categorii de persoane. Este vorba de elevi, studenți, pensionari pentru limita de vârstă, angajați în sistemul educației, capii familiilor cu mulți copii și ai familiilor monoparentale, care vor beneficia de facilități la procurarea abonamentelor.

Pentru a beneficia de facilități, studenții și elevii vor prezenta carnetul de student/elev. Primăria Chișinău menționează că abonamentele pentru elevi și studenți vor fi tipărite și emise începând cu luna august, fiind valabile de la începutul anului de studii 2022-2023.

Conform prevederilor legislației în vigoare, categoriile de persoane care beneficiază de călătorii gratuite sunt: copiii cu vârsta de până la șapte ani; elevii claselor I-IV; pensionarii pentru limita de vârstă; persoanele cu dizabilități; funcționarii publici cu statut special din cadrul MAI; veteranii de război și persoanele cu diferite grade de dizabilitate, dar și alții.

Noile abonamente vor putea fi procurate în cadrul rețelei Moldpresa, precum și în parcurile de troleibuze și autobuze.

De menționat că, din 1 iulie, prețul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în capitală și în suburbii va constitui 6 lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: