Cimitirele din Chișinău vor fi închise de Paștele Blajinilor, iar transportul public nu va circula
Full Article 2 minutes read

Cimitirele din Chișinău vor fi închise de Paștele Blajinilor, iar transportul public nu va circula

Cimitirele din municipiul Chișinău vor fi închise pe data de 26-27 aprilie, când este comemorat Paștele Blajinilor. Anunțul a fost făcut marți, 21 aprilie, de primarul capitalei, Ion Ceban. De asemenea, circulația transportului public va fi suspendată.

Primarul Ion Ceban a declarat la începutul ședinței on-line de marți a serviciilor primăriei că cimitirele din municipiul Chișinău vor continua să fie închise și la 26-27 aprilie, data în care credincioșii din Republica Moldova își comemorează rudele decedate.

Edilul a menționat că Sărbătorile Pascale din acest an au fost liniștite și că locuitorii municipiului Chișinău au respectat recomandarea de păstrare a distanței sociale și de a sta la domiciliu.

Ion Ceban a mai spus că circulația transportului public municipal în zilele de odihnă care vor urma va fi suspendată. Asta înseamnă că nici în zilele când este marcat Paștele Blajinilor, transportul public nu va circula.

„Prefer să fiu criticat pentru aceste măsuri, decât să îmi reproșez că nu am făcut totul pentru protejarea locuitorilor orașului”, a spus Ceban.

Amintim că, potrivit celui mai recent bilanț, în Republica Moldova au fost înregistrate 2 548 cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus de tip nou. 70 de persoane au decedat, inclusiv 5 lucrători medicali.

Totodată, 505 persoane s-au însănătoșit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: