Cinci autospeciale pentru deszăpezire au ajuns din Rusia la Chișinău. De ce donația a provocat critici? (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Cinci autospeciale pentru deszăpezire au ajuns din Rusia la Chișinău. De ce donația a provocat critici? (VIDEO)

Primăria municipiului Chișinău a primit cinci autospeciale pentru deszăpezirea și salubrizarea drumurilor din partea administrației Moscovei. Prezentarea mijloacelor de transport a avut loc în centrul capitalei, iar la eveniment au participat primarul capitalei și ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov.

Autospecialele au defilat pe bulevardul Ștefan cel Mare din capitală și au fost parcate în aproapierea clădirii primăriei. Acolo au fost așteptate de primarul mun. Chișinău, Ion Ceban, care a fost însoțit de către ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

Edilul a fost întrebat de jurnaliști din ce motiv donația a ajuns anume acum în capitală, deși anunțul despre sosirea acestora a fost făcut încă în primăvară. Ion Ceban a exclus orice legătură cu campania electorală. Potrivit acestuia, de vină ar fi procedurile birocratice.

„Donația a fost agreată de mai mult timp. Au fost proceduri legate de COVID, putem să arătăm documentația. Plus că a trebuit să tranzităm mai multe state, probleme, să zicem așa. Mă bucur că a venit această tehnică”, a declarat Ion Ceban.

Mașinile sunt multifuncționale și pot fi utilizate atât pentru deszăpezire, cât și pentru spălare și împrăștierea materialului antiderapant. Acestea au fost produse în 2017, iar prețul pentru una nouă este de 2,1 mln de lei.

„În condițiile actuale sunt peste 1,5 mln fiecare unitate. Sunt parțial utilizate, dar sunt cu un kilometraj foarte bun și în deplină funcționare”, a precizat Ceban.

Cele cinci mașini pentru deszăpezirea și salubrizarea drumurilor vor completa parcul întreprinderii municipale „Exdrupo”.

Î.M. Regia „Exdrupo” a asigurat procedurile de transportare și de vămuire și urmează să asigure înregistrarea autospecialelor donate.

Cinci autospeciale pentru deszăpezire au ajuns din Rusia la Chișinău. De ce donația a provocat critici? (VIDEO)

Facebook / Primăria Chișinău

În același timp, mai mulți internauți au criticat faptul că mașinile au fost prezentate în centrul capitalei și au amintit că donația din partea României în valoare de 3,5 mln de euro a fost transmisă sub podul din cartierul Telecentru.

Când au venit camioanele din România, cu echipamente de protecție și izolete pentru cei infectați, în valoare de 3.5…

Posted by Dragoș Galbur on Friday, 16 October 2020

🇷🇴 Румыния дарит машины с помощью, которые используются каждый день: НЕТ НЕТ НИ В КОЕМ СЛУЧАЕ В ЦЕНТР НЕ ПУСКАТЬ ПУСТЬ…

Posted by Andrew Bashtannik on Friday, 16 October 2020

Un alt internaut s-a arătat nemulțumit din cauza faptului că a fost afectată circulația mașinilor.

Alegerile au venit! P.S. Înțeleg propagandă. Nu înțeleg a cui a fost idea “genială” să parcheză acești “monștri” pe…

Posted by Vlad Șuleanschi on Friday, 16 October 2020

Primarul Ion Ceban a precizat, ulterior, pe pagina sa de Facebook că primăria capitalei mai are nevoie de minimum încă 30 de unităţi de acest fel.

În prezent, municipiul Chișinău dispune de 68 de unități de transport ce pot interveni în procesul de deszăpezire, dintre care 21 sunt autospeciale multifuncționale.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: