Cine va fi următorul Avocat al Copilului? CV-urile celor doi candidați care au promovat concursul
Full Article 2 minutes read

Cine va fi următorul Avocat al Copilului? CV-urile celor doi candidați care au promovat concursul

Tamara Tentiuc și Vasile Coroi sunt cei doi candidați care vor fi propuși Parlamentului pentru numirea în funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului. Legislativul anunță că Tentiuc și Coroi au obținut cel mare punctaj la proba interviului, din cei cinci candidați admiși.

Conform datelor indicate în CV, Tamara Tentiuc este masterandă în drept. Anterior, ea a activat în calitate de juristă în cadrul direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului. În 2012, Tentiuc s-a angajat în cadrul Oficiului Avocatului Poporului, în calitate de șefă de direcție – unde activează și în prezent.

Vasile Coroi deține funcția de director executiv al Centrului de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului. Anterior, conform CV-ului prezentat, el a condus sau a fost membru al mai multor comisii pentru examinarea cererilor de grațiere a persoanelor condamnate, precum și comisii pentru drepturile și protecția copiilor.

Amintim că concursul pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului a fost lansat după ce mandatul Maiei Bănărescu a expirat.

Potrivit legislației, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului se numește în funcție cu votul majorității deputaților aleși, pe un mandat de șapte ani, care nu poate fi reînnoit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: