„Cineva trebuie să răspundă cu funcția”. Șeful comisiei securitate națională, despre munițiile de la „Fulger”, care au dispărut
Full Article 3 minutes read

„Cineva trebuie să răspundă cu funcția”. Șeful comisiei securitate națională, despre munițiile de la „Fulger”, care au dispărut

La brigada de poliție cu destinație specială „Fulger”, cartușele dintr-o ladă au fost înlocuite cu pietre. Informația a apărut în mediul online în seara zilei de 6 februarie și a fost confirmată de Lilian Carp, președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică. Potrivit lui Carp, în loc de cartușe, lada era plină cu pietre și nisip. Acum, a adăugat Carp, Procuratura efectuează o anchetă la fața locului. „Faptul că trebuie să răspundă deja cu funcția cineva asta este altă poveste și ministrul Afacerilor Interne va lua decizii în acest sens”, a menționat Carp. 

La emisiunea Rezoomat de la Rlive TV din data de 6 februarie, Carp a spus că a cerut explicații de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) cu privire la incidentul de la „Fulger”, subdiviziune a Inspectoratului General de Poliție al MAI.

„Eu am cerut explicații de la Ministerul Afacerilor Interne. (…) Din informația pe care a oferit-o domnul ministru este că au fost eliberate lăzile cu muniții încă în anul 2022 pentru forțele de intervenție. Acum, când trebuiau să le predea înapoi s-a observat că nu există sigiliu la o ladă care a fost întoarsă înapoi, iar în interior a fost depistat că în loc de cartușe era plină cu pietre și nisip. Acum, desigur Procuratura este la fața locului. Propriu zis, are loc anchetarea, cui i-a fost eliberată această ladă cu cartușe, cine a fost responsabil pentru că după fiecare grup este practic responsabil cineva de muniția care este necesară pentru intervenție, doamne ferește dacă se întâmplă. La moment, anchetatorii nemijlocit fac ancheta pentru afla detalii, cum au dispărut gloanțele din acea ladă și cum mai departe au fost înlocuite”, a menționat Carp.

Întrebat dacă vor fi aplicate sancțiuni în acest sens, Carp a răspuns: „Sigur. Important este să depisteze cine este persoana care a făcut… deci a scos gloanțele. Procuratura va face, într-un viitor apropiat, detalii despre anchetă. Asta e toată informația care este la moment. (…) Ar putea să fie ordine, ar putea să fie un șef de grup, oricine. (…) Faptul că trebuie să răspundă deja cu funcția cineva asta este altă poveste și ministrul Afacerilor Interne va lua decizii în acest sens”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: