Circa 126 milioane lei pentru reabilitarea trotuarelor din centrul istoric al capitalei. Când încep lucrările
Full Article 2 minutes read

Circa 126 milioane lei pentru reabilitarea trotuarelor din centrul istoric al capitalei. Când încep lucrările

În această săptămână va fi lansat un nou proiect de reabilitare a trotuarelor din centrul istoric al capitalei. Despre aceasta au anunțat reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău. 

Potrivit informațiilor, vor f reabilitate trotuarele de pe străzile Alexei Mateevici, Mihail Kogălniceanu, Mihai Eminescu, Vlaicu Pârcălab și Maria Cebotari. Suprafața totală care va fi supusă intervențiilor este de 92 mii m².

Valoarea proiectului este de 126 milioane lei, iar perioada de implementare este de până în decembrie 2023.

La amenajarea zonelor pietonale va fi folosit pavaj alb, străzile Mihai Eminescu și Maria Cebotari, iar pe celelalte străzi va fi utilizat pavaj gri.

De asemenea, va fi instalat și pavaj tactil, care servește pentru orientarea persoanelor cu dizabilități de vedere. Concomitent cu trotuarele vor fi amenajate și locuri de parcare.

Acesta ar fi cel mai mare contract de reabilitare a trotuarelor din capitală din instorie și a fost câștigat de SRL Sigma VenMer, firmă deținută de omul de afaceri Veaceslav Cebotari.

Compania a fost selectată în bază de concurs, la care au mai participat două companii mari: Medalmir SRL, care a propus un preț cu circa 8 milioane mai mic, dar oferta ei a fost neconformă potrivit comisiei de concurs, și firma KVM Cons SRL a cărei ofertă era cu 19 milioane lei mai mare decât a câștigătorului licitației publice, scrie Mold-street.

Primele tronsoane care intră în lucru sunt:

  • str. Vlaicu Pârcălab – între str. Alexei Mateevici și str. Mihail Kogălniceanu;
  • str. Vlaicu Pârcălab – între str. Mihail Kogălniceanu și str. Alexei Șciusev;
  • str. Maria Cebotari – între str. Alexei Mateevici și str. Mihail Kogălniceanu;
  • str. Maria Cebotari – între str. Mihail Kogălniceanu și Alexei Șcusev;
  • str. Maria Cebotari – între str. Alexei Șciusev și București;
  • str. Alexei Mateevici – între str. Constantin Stere și următoarea intersecție.

Totodată, serviciile municipale examinează posibilitatea sistării complete a circulației rutiere pe unele tronsoane, unde nu circulă transportul public, pentru a urgenta executarea lucrărilor și a diminua disconfortul pentru pietoni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: