(VIDEO) Circa $135 de mln din cele 300, anunțate drept ajutor de la SUA, vor fi utilizate pentru diversificarea surselor de obținere a energiei electrice
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Circa $135 de mln din cele 300, anunțate drept ajutor de la SUA, vor fi utilizate pentru diversificarea surselor de obținere a energiei electrice

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și Ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Kent D. Logsdon, anunță că SUA planifică să ne ofere, prin USAID, o finanțare suplimentară de 300 de milioane de dolari ca să depășim criza energetică.

Intenția Statelor Unite de a ne ajuta a fost anunțată de Administratoarea USAID, Samantha Power, pe 24 februarie la Washington.

Finanțarea va include un suport bugetar direct de 80 de milioane de dolari, prin care vor fi compensate prețurile foarte înalte la energie electrică în această iarnă.

De asemenea, 135 de milioane de dolari vor merge la susținerea proiectelor de generare a energiei electrice, ca să diversificăm sursele de  obținere a energiei electrice.

Alte 85 de milioane de dolari vor fi oferiți ca să creștem capacitatea de asigurare cu energie din surse alternative și să obținem independența energetică față Rusia.

Șefa statului și-a exprimat aprecierea față de această decizie, care vine într-un moment foarte dificil pentru Republica Moldova.

„Chiar dacă nu vor veni imediat în bugetul țării, aceste fonduri sunt un semn de sprijin și de încurajare pentru noi”, a subliniat Președinta Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a menționat că aceste resurse ne vor permite să realizăm proiecte care vor duce la consolidarea independenței energetice a țării noastre.

„Vă mulțumim foarte mult, îi mulțumim poporului american pentru acest ajutor substanțial. Vă mulțumesc!”, a conchis Președinta Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: