Comisia juridică a decis: Cine sunt candidații propuși Parlamentului în calitate de membri ai comisiei care va evalua integritatea judecătorilor CSJ
Full Article 2 minutes read

Comisia juridică a decis: Cine sunt candidații propuși Parlamentului în calitate de membri ai comisiei care va evalua integritatea judecătorilor CSJ

Comisia juridică, numiri și imunități a audiat și a aprobat candidații, desemnați de fracțiunile parlamentare și partenerii de dezvoltare, în calitate de membri ai Comisiei de evaluare privind evaluarea externă a integrității etice și financiare a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție.  

Astfel, vor fi propuși plenului Parlamentului pentru desemnare următorii candidați: Iurie Gațcan și Andrei Bivol, propuși de Fracțiunea parlamentară „Partidul Acțiune și Solidaritate” și Lilian Enciu, propus de Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. De către partenerii de dezvoltare au fost înaintate următoarele candidaturi: Lavly Perling, Maria Giuliana Civinini și Scott Bales, care au fost selectați în bază de concurs.

Potrivit legislației, Comisia de evaluare privind evaluarea externă a integrității etice și financiare a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție este constituită din șase membri. Trei membri, cetățeni ai Republicii Moldova, sunt propuși de fracțiunile parlamentare, ținându-se cont de reprezentarea proporțională a majorității și a opoziției parlamentare, alți trei membri sunt desemnați la propunerea partenerilor de dezvoltare.

Membrii Comisiei de evaluare sunt desemnați de Parlament, cu votul a  3/5 din numărul deputaților aleși.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: