Compania Lukoil și-a exprimat compasiunea pentru „evenimentele tragice din Ucraina”
Full Article 2 minutes read

Compania Lukoil și-a exprimat compasiunea pentru „evenimentele tragice din Ucraina”

Consiliul de directori ai companiei Lukoil, cea mai mare companie petrolieră privată din Rusia, a îndemnat la „încetarea cât mai grabnică a conflictului armat” din Ucraina. Reprezentanții Lukoil au publicat un comunicat de presă prin care își exprimă compasiunea pentru victime. Din consiliul de directori face parte și deținătorul celui mai mare pachet de acțiuni și conducătorul companiei, miliardarul Vaghit Alekperov.

În declarația publicată pe site-ul companiei, Lukoil își exprimă îngrijorarea cu privire la „evenimentele tragice din Ucraina” și compasiunea pentru cei afectați de tragedie. Consiliul de directori pledează pentru soluționarea conflictului pe cale diplomatică.

„Compania depune eforturi pentru a-și continua activitatea în toate țările și regiunile în care are reprezentanțe”, iar în cadrul activității se conduce de principiul „asigurării păcii, relațiilor internaționale și legăturilor umanitare”, se mai arată în comunicat.

Conducătorul companiei Lukoil, Vaghit Alekperov, deține o avere estimată de Forbes la circa $18,6 miliarde.

***

Invazia Rusiei în Ucraina a început pe 24 februarie. Moscova interzice presei din Federația Rusă să califice atacul drept „război”, susținând că este vorba despre „o operațiune militară specială, desfășurată cu scopul „denazificării” și demilitarizării Ucrainei”.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A noua zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: