Consiliul de Integritate a propus suspendarea din funcție a președintei ANI. Reacția Autorității
Full Article 1 minutes read

Consiliul de Integritate a propus suspendarea din funcție a președintei ANI. Reacția Autorității

În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului de Integritate a fost propusă suspendarea din funcție a președintei Autorității Naționale de Integritate (ANI), Rodica Antoci, comunică ProTv.md. De cealaltă parte, reprezentanții Autorității au declarat pentru NM că Antoci nu cunoaște temeiul care a stat la baza deciziei și urmează să se informeze pentru a veni cu o declarație.

Potrivit sursei, Consiliul de Integritate a propus președintelui Republicii Moldova suspendarea provizorie din funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate a Rodicăi Antoci, în baza art.200 Cod de procedură penală al Republicii Moldova.

În perioada suspendării, toate atribuțiile președintelui ANI vor fi exercitate de către vicepreședintele Autorității, Lilian Chișca.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a ANI, Maria Dastic, a spus că Rodica Antoci nu a văzut deocamdată decizia luată astăzi.

„Dumneaei nu a văzut această decizie, nu cunoaște cu exactitate care a fost temeiul care a stat la baza acestei decizii, după ce va examina toate aceste nuanțe, Rodica Antoci va ieși cu o declarație”, a precizat Dastic.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: