„Îmi voi apăra onoarea și demnitatea”. Antoci va merge și în instanțele internaționale să-și demonstreze nevinovăția
Full Article 3 minutes read

„Îmi voi apăra onoarea și demnitatea”. Antoci va merge și în instanțele internaționale să-și demonstreze nevinovăția

Președinta Autorității Naționale de Integritate (ANI) Rodica Antoci susține că își va demonstra nevinovăția în fața instanței, în cazul în care va fi suspendată din această funcție, lucru cerut astăzi de către Consiliul de Integritate. Într-un briefing, pe 18 martie, Antoci, a declarat că șansele de a fi destituită sunt mari. Cu toate acestea,șefa de la ANI nu exclude să se adreseze și organelor internaționale. 

„Sunt șanse mari ca această hotărâre să fie acceptată cu privire la suspendarea mea provizorie din funcție, chiar dacă acțiunile respective contravin cadrului legal și nu întrunește condițiile speciale cu privire la legea la ANI, fapte pe care le voi demonstra în instanța de judecată, cât și în fața organelor de urmărire penală. De aici încolo va urma foarte multe examinări, procese, care mă vor ține departe de această instituție și pentru am finisa mandatul de președinte al ANI”, a spus Antoci.

Președinta ANI a accentuat că și-a îndeplinit toate activitățile de serviciu în conformitate cu legislația în vigoare.

„Îmi voi apăra onoarea și demnitatea și îmi voi demonstra nevinovăția atât în instanțele naționale și dacă va fi cazul la cele internaționale. Sunt mândră de ce am creat ai la ANI și de echipa pe care am creat-o”, a comunicat Rodica Antoci.

În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului de Integritate a fost propusă suspendarea din funcție a președintei Autorității Naționale de Integritate (ANI), Rodica Antoci.  Consiliul a propus președintelui Republicii Moldova suspendarea provizorie în baza art.200 Cod de procedură penală.

În perioada suspendării, toate atribuțiile președintelui ANI vor fi exercitate de către vicepreședintele Autorității, Lilian Chișca.

Amintim că, pe 27 ianuarie, procurorii Anticorupție au anunțat că Rodica Antoci este suspectată de depășirea atribuțiilor de serviciu și provocarea unui prejudiciu material în valoare totală de 126 570 lei. Ea ar fi achitat servicii în valoare de 29 570 lei pentru lucrări de vopsire a automobilelor deși contractul încheiat între ANI și agentul economic nu includea astfel de servicii, iar în alt caz, împreună cu o angajată, ar fi contractat un agent economic de la care au cumpărat 7 uși în valoare de 97 000 lei. Antoci susține că nu a încălcat legea.

Rodica Antoci a fost numită în funcția de președintă a ANI în 2018. Mandatul acesteia expiră la sfârșitul anului curent. Conform legii, ea nu mai poate pretinde la un alt mandat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: