Copil de nici 2 ani, bătut de tatăl vitreg pentru că s-a scăpat în pantaloni. Bărbatul a fost condamnat la închisoare
Full Article 2 minutes read

Copil de nici 2 ani, bătut de tatăl vitreg pentru că s-a scăpat în pantaloni. Bărbatul a fost condamnat la închisoare

Un bărbat în vârstă de 24 de ani a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, după ce și-ar fi bătut fiul vitreg în vârstă de un an și 9 luni. Motivul – minorul a făcut necesitățile fiziologice în pantaloni. Bărbatul i-ar fi aplicat lovituri în zona feselor, capului și urechii. Loviturile, au menționat procurorii, condiționează dereglarea sănătății de scurtă durată și se califică ca vătămare ușoară. Inculpatul și-a recunoscut vinovăția. 

Procuratura Generală a anunțat pe 5 februarie că un bărbat în vârstă de 24 de ani a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru comiterea infracțiunii de violență în familie.

Inculpatul, la 12 mai 2023, în jurul orei 10 dimineața, aflându-se la domiciliul său amplasat în raionul Cahul, împreună cu soția lui și fiul său vitreg, care la acel moment avea 1 an și 9 luni, din motiv că minorul a făcut necesitățile fiziologice în pantaloni, i-a aplicat ultimului lovituri cu palma în zona feselor, capului și urechii stângi. Drept urmare, i-a cauzat minorului, conform raportului de expertiză judiciară: echimoză pe cap din dreapta, echimoză în regiunea temporală stângă, echimoză pe pavilionul urechii stângi, echimoze pe față din dreaptă, echimoză masivă în regiunea lombară cu trecere pe ambele fese, care condiționează dereglarea sănătății de scurtă durată și se califică ca vătămare ușoară”, au comunicat reprezentanții Procuraturii Generale.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția.

În privința acestuia a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Cahul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: