Un bărbat de 42 de ani și-a abuzat sexual fiul de 5 ani. Ce pedeapsă a primit
Full Article 2 minutes read

Un bărbat de 42 de ani și-a abuzat sexual fiul de 5 ani. Ce pedeapsă a primit

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost condamnat la 15 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, după ce a fost găsit vinovat de abuz sexual asupra fiului său vitreg, în vârstă de 5 ani, care se afla în grija sa. Sentința a fost pronunțată pe 1 decembrie, curent, a anunțat Procuratura Generală miercuri, 13 decembrie.

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, aflându-se în relații de concubinaj cu o femeie și locuind cu ea și cei trei copii minori ai concubinei în aceeași casă, cunoscând cu certitudine că mezinul avea doar 5 ani, profitând de faptul că se afla în îngrijirea, ocrotirea, protecția, educarea lui și este în imposibilitate de a-și exprima voința, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale, în una din zilele lunii martie 2021, aplicând constrângerea fizică și psihică în privința micuțului, și-ar fi satisfăcut pofta sexuală în formă perversă.

PG anunță în comunicatul emis că acțiunile inculpatului au provocat copilului suferințe fizice și psihice sub formă de coșmaruri, frică și anxietate ridicată, anxietate de separare, astenie, stres, reminiscențe traumatice și tensiune psiho-emoțională, amintiri recurente asupra evenimentului traumatizant, gânduri sumbre – stabilite prin raportul de expertiză judiciară, fiind identificat profilul psihologic al victimei abuzului sexual.

Inculpatul nu și-a recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunii imputate.

Sentința este cu drept de contestare cu apel în termen de 15 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: