Corupere a alegătorilor și agitație electorală. Poliția a înregistrat mai multe pretinse încălcări la Bălți și Fălești
Full Article 2 minutes read

Corupere a alegătorilor și agitație electorală. Poliția a înregistrat mai multe pretinse încălcări la Bălți și Fălești

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că, până la 14:30, toate cele 88 de secții de votare deschise în contextul alegerilor locale noi activează în regim normal. Poliția a fost sesizată despre patru pretinse cazuri de încălcare a legislației electorale: 2 cu privire la agitație electorală, iar alte 2 – privind bănuiala de corupere a alegătorilor. O altă sesizare a fost făcută cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii COVID-19.

Potrivit CEC, procesul electoral se desfășoară „calm, fără incidente”. Totuși, au fost înregistrate 4 posibile cazuri de încălcare a legislației electorale (în circumscripțiile electorale Bălți și Fălești). Dintre acestea, 2 cazuri se referă la bănuiala rezonabilă de agitație electorală,  iar altele 2 – la bănuiala rezonabilă de corupere a alegătorilor.

„Materialele se află la etapa de verificare și stabilire a circumstanțelor cazurilor sesizate, de administrare a probelor în vederea adoptării deciziilor corespunzătoare faptelor”, a precizat CEC.

Totodată, prin intermediul modulului „Observatorii”, a fost depusă o sesizare care comunica despre nerespectarea de către funcționarii unui birou electoral al unei secții de votare din orașul Cupcini, raionul Edineț, a regulilor de protecție anti COVID-19.

Pe 21 noiembrie, au loc alegeri locale noi pentru funcția de primar în 15 localități din țară. Pentru asigurarea ordinii și securității publice sunt antrenați 293 de angajați ai Poliției și 5 echipe ale Agenției Naționale Transport Auto. De către angajaţii Poliţiei este organizată activitatea de asigurare şi menţinere a ordinii publice şi a securității în raza de 100 m de la secția de votare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: