Cu petiții la președinte, premier și șefia Parlamentului. Transportatorii reacționează în urma scumpirii carburanților 
Full Article 2 minutes read

Cu petiții la președinte, premier și șefia Parlamentului. Transportatorii reacționează în urma scumpirii carburanților 

Asociația Internațională a Transportatorilor Auto din Moldova, de comun cu Uniunea Transportatorilor și Drumarilor, au adresat o petiție președintelui Republicii Moldova, prim-ministrului și președintelui Parlamentului. Petiția a fost depusă, potrivit transportatorilor, în contextul crizei de pe piața internațională de energie și previziunilor de creștere continuă a prețurilor.

Transportatorii cer restituirea accizelor pentru motorină, reducerea TVA pentru combustibil de la 20% la 10% și efectuarea unor compensări individuale către operatorii de transport rutier internațional.

Totodată, ei solicită majorarea cotelor de autorizații pe direcția Ungaria, Polonia, Slovenia, Serbia, Slovacia, Turcia, Italia, Austria, Lituania, Letonia, precum și micșorarea prețurilor pentru autorizațiile de transport rutier de marfă.

Prețul la benzină a crescut timp de o zi cu aproape un leu — până la 26,68 lei pentru un litru, iar cel la motorină — cu aproape 2 lei, până la 25,02 lei pentru un litru. Cei de la ANRE au motivat aceste scumpiri prin creșterea fără precedent a prețurilor la carburanți la nivel mondial.

De menționat că ieri seara, la mai multe benzinării din Chișinău s-au format cozi lungi de mașini. Într-un comentariu pentru Agora, reprezentanții Guvernului au declarat că motivul a fost știrea privind creșterea prețurilor la carburanți.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: