Cum afectează noul coronavirus afacerile. Prognozele analiștilor sunt sumbre
Full Article 2 minutes read

Cum afectează noul coronavirus afacerile. Prognozele analiștilor sunt sumbre

Businessul mare, dar și afacerile mici din diferite țări resimt tot mai acut influența coronavirusului: răspândirea maladiei împiedică livrarea în termen a comenzilor, scrie Euronews, joi, 4 martie. 

Analiștii avertizează că situația poate deveni critică începând cu mijlocul lui martie, când mii se companii vor fi nevoite să reducă din personal sau să își sisteze activitatea.

Potrivit prognozelor, cel mai mult vor fi afectați cei care depind de uzinele din China. Compania franceză STIL, de exemplu, încearcă deja să soluționeze problema importurilor. Aceasta se ocupă cu producerea dispozitivelor pentru efectuarea măsurătorilor – în special pentru medicină. Din cauza focarului de COVID-19, conducerea companiei a dispus redeschiderea unei secții de producere a sticlei, pentru a face față crizei.

Problemele apar nu doar în ceea ce privește livrările anumitor produse. Focarul de coronavirus care a izbucnit în nordul Italiei ar putea aduce pierderi mari pentru industria auto, din cauza lipsei brațelor de muncă. În companiile care au legătură cu concernul Fiat-Chrysler, se vorbește despre pericolul de sistare a producerii, dacă în timpul apropiat sutele de angajați care au fost nevoiți să se izoleze în carantină nu vor reveni la muncă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: