Cum pot fi încadrați copiii ucraineni în instituțiile de învățământ din Moldova. Autoritățile comunică pașii 
Full Article 2 minutes read

Cum pot fi încadrați copiii ucraineni în instituțiile de învățământ din Moldova. Autoritățile comunică pașii 

Ministerul Educației și Cercetării vine cu unele precizări pentru comunitatea părinților sau a reprezentanților legali ai copiilor din familii refugiate din Ucraina. Autoritățile declară că instituțiile de învățământ general din Moldova oferă oportunități pentru toți copiii din familiile refugiate din Ucraina pentru a participa la procesul educațional. 

Încadrarea se face la cererea părinților sau a reprezentanților legali ai acestora.

La cererea-tip de încadrare (în instituțiile de educație preșcolară, instituții de învățământ primar, gimnazial, liceal), se vor anexa copiile actelor confirmative ale copilului, părintelui sau ale reprezentantului legal și alte acte relevante.

Cererea se poate depune la Organul local de specialitate în domeniul învățământului, administrația publică locală sau instituția de învățământ din localitate, în funcție de localizarea temporară a copiilor din familiile refugiate din Ucraina.

Lista instituțiilor de învățământ general, stabilite pentru încadrarea copiilor din familiile refugiate din Ucraina poate fi văzută aici.

Amintim că, până la data de 15 martie, mai mult de 600 de elevi ucraineni au cerut să fie înscriși în școlile din Republica Moldova. Cu date în acest sens a venit ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală.

În total, pe teritoriul Republicii Moldova sunt 103.720 cetățeni străini, dintre care 49.601 sunt minori (cetățeni ucraineni și de alte naționalități ce au intrat pe segmentul MD-UA).

În perioada 24 februarie – 18 martie, de către Biroul migrație și azil au fost preluate 5.071 cereri de azil.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: