Cum se simt minorele care au fost rănite în accidentul de la Sângera. Precizările medicilor
Full Article 3 minutes read

Cum se simt minorele care au fost rănite în accidentul de la Sângera. Precizările medicilor

Noi detalii despre minorele de 17 și 6 ani, care au fost rănite în urma accidentului de la Sângera. Potrivit medicilor, adolescenta se „simte mai bine”. Iar fetița este în afara orcărui pericol, doctorii urmând să stabilească dacă acesta va continua tratamentul în spital sau la domiciliu.

În urma tragicului accident, minora de 17 ani a fost internată la Institutul Mamei și Copilului în stare gravă. La 4 zile distanță, purtătorul de cuvânt al instituției medicale Maxim Cazacu a declarat pentru NM că tânăra se „simte mai bine”.

Nu e în terapie intenisvă, a fost transferată la neurochirurgie. Se simte mai bine”, a spus Maxim Cazacu.

NM a solicitat un comentariu și despre starea fetiței de 6 ani de la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco”, acolo unde aceasta a fost internată.

Este stabilă și în afara oricărui pericol. Urmează tratamentul. În curând vom stabili dacă va continua tratamentul la spital sau la domiciliu”, a declarat purtătoarea de cuvânt a instituției medicale Veronica Istrati.

***

Amintim că o femeie de 30 de ani a decedat pe loc, iar două minore de 6 și, respectiv, 17 ani au ajuns la spital, după ce au fost tamponate de o mașină, pe 29 august, în comuna Sângera. Oamenii legii anunță că la volanul automobilului se afla o tânără de 22 ani, angajată a INSP. Aceasta ar fi pierdut controlul volanului, iar în rezultat a intrat pe trotuar, tamponând pietonii. Testată alcoolscopic la locul accidentului, aparatul Drager a arătat o concentrație de alcool de 0,51 mg/l în aerul expirat. IGP anunță că tânăra a fost suspendată din funcție. Procurorul de caz a anunțat pe 30 august că suspecta și-a recunoscut vina și colaborează cu organul de urmărire penală.

Potrivit medicilor, sora Valentinei a fost internată la Institutul Mamei și Copilului, în stare  gravă.  Fetița de șase ani, care este fiica Valentinei Bivol, a fost internată la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco”. Reprezentanții instituției medicale declarau că fetița se află în afara oricărui pericol, starea de sănătate a acesteia fiind medie-stabilă.

Valentina a fost condusă pe ultimul drum joi, 31 august.

Potrivit Inspectoratului general de Poliție, pe acest caz a fost pornită o cauză penală. Dacă va fi găsită vinovată, tânăra de 22 de ani riscă de la patru la opt ani de detenție, cu privarea dreptului de a mai conduce.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: