Noi detalii după accidentul de la Sângera: În seara fatală pe trotuar ar fi fost mai multe persoane. Ce le-a salvat
Full Article 4 minutes read

Noi detalii după accidentul de la Sângera: În seara fatală pe trotuar ar fi fost mai multe persoane. Ce le-a salvat

Noi detalii privind tragicul accident de la Sângera, soldat cu decesul unei femei de 30 de ani și vătămarea gravă a două minore, ies la iveală. Potrivit avocatului angajat de familia Valentinei Bivol, în acea seară fatală, femeia, sora și fiica sa nu erau singure pe trotuar. Victimele erau însoțite și de alți membri ai familiei, dar și prieteni. Grupul se întorcea acasă, după ce a sărbătorit hramul localității. O tragedie de amploare a putut fi evitată doar pentru că mașina condusă de polițista de 22 de ani, care a urcat beată la volan, s-a izbit inițial într-un parapet de beton. Între timp, suspecta își recunoaște vina și, potrivit apărării, refuză complet la dreptul de a fi apărată în instanță.

„Din câte cunosc, au mers în vizită, a fost hramul localității. Erau în deplasare spre rude, mergeau pe trotuar. Erau mai multe persoane. Doamna, fiind în stare de ebrietate și conducând cu viteză, a pierdut controlul volanului și s-a izbit într-un parapet de piatră, care a salvat mai multe persoane de la deces. Erau rude, cunoștințe, în jur de 6-7 persoane”, a declarat avocatul familiei Valentinei Bivol, tânăra mamă ucisă în accident.

Avocații familiei îndoliate solicită arest pe numele suspectei. Cazul este examinat astăzi,30 august, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Deocamdată nu a fost pronunțată decizia judecătorilor.

„Familia este în șoc, copilul a rămas fără mamă. Este foarte dureros. Avem un caz ieșit din comun, când o polițistă, care trebuie să dea un exemplu în societate, încalcă grosolan prevederile legale. Urmează să fie audiați martorii oculari, ei spun că era îmbrăcată în uniformă de serviciu”, a mai declarat avocatul familiei victimelor.

Între timp, avocatul angajat de părinții polițistei care s-ar face vinovată de tragedia de la Sângera declară că tânăra refuză complet să fie apărată. Apărarea susține că femeia ar fi primit îngrijiri medicale după accident și confirmă că, în prezent, ea se află în izolator.

„Ea a refuzat apărarea, dar legislația nu prevede astfel de acțiuni. Autodistrugerea nu poate fi acceptată într-o societate. (…) Dumneaei a luat inițial o poziție de acceptare, dar acum suntem într-un aspect de neînțelegere, pentru că ea refuză categoric complet apărarea”, a declarat avocatul familiei suspectei.

Amintim că o femeie de 30 de ani a decedat pe loc, iar două minore de 6 și, respectiv, 17 ani au ajuns la spital, după ce au fost tamponate de o mașină, în această noapte, în comuna Sângera. Oamenii legii anunță că la volanul automobilului se afla o tânără de 22 ani, angajată a INSP. Aceasta ar fi pierdut controlul volanului, iar în rezultat a intrat pe trotuar, tamponând pietonii. Testată alcoolscopic la locul accidentului, aparatul Drager a arătat o concentrație de alcool de 0,51 mg/l în aerul expirat. IGP anunță că tânăra a fost suspendată din funcție. Procurorul de caz a anunțat pe 30 august că suspecta și-a recunoscut vina și colaborează cu organul de urmărire penală.

Potrivit medicilor, sora Valentinei a fost internată la Institutul Mamei și Copilului, în stare  gravă. Fata se află în reanimare, acolo unde medicii luptă pentru a-i salva viața.  Fetița de șase ani, care este fiica Valentinei Bivol, a fost internată la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco”. Reprezentanții instituției medicale susțin că fetița se află în afara oricărui pericol, starea de sănătate a acesteia fiind medie-stabilă.

Valentina va fi condusă pe ultimul drum joi, 31 august. Rudele tinerei fac apel la oamenii de credință să ajute familia îndoliată.

Potrivit Inspectoratului general de Poliție, pe acest caz a fost pornită o cauză penală. Dacă va fi găsită vinovată, tânăra de 22 de ani riscă de la patru la opt ani de detenție, cu privarea dreptului de a mai conduce. 

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: