„Dacă se mai repetă, discutăm altfel”. Ceban amenință cu sancțiuni șefii spitalelor din capitală
Full Article 2 minutes read

„Dacă se mai repetă, discutăm altfel”. Ceban amenință cu sancțiuni șefii spitalelor din capitală

Primarul capitalei Ion Ceban s-a arătat nemulțumit de faptul că șefii de instituții medicale din capitală au fost invitați la consultări, fără ca Primăria să fie informată. În cadrul ședinței primăriei din 1 martie, edilul a avertizat că aceștia riscă sancțiuni, dacă vor merge la ședințele organizate de parlament, președinție și guvern „de dragul mersului”.

Primarul de Chișinău și-a exprimat regretul că în cadrul Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate publică nu a fost inclus nici măcar un reprezentant al primăriei. De asemenea, acesta a criticat faptul că șefii de instituții medicale din capitală au fost invitați la consultări, fără ca Primăria să fie informată.

„Rog ca, atunci când guvernul, parlamentul și președinția organizează tot felul de ședințe și se consultă și cheamă reprezentanții instituțiilor din municipiu, să ne pună și pe noi la curent. Iar instituțiile, când vor merge acolo de dragul mersului, ca să fie mobilă, vor fi sancționate, dacă nu vor gestiona această situație. Nu chemăm la raport consilierii președintelor și oamenii din cabinetele parlamentului și a fracțiunilor și nu chemăm la raport membrii executivului. Când aveți de consultat, faceți-o, dar nu ne utilizați oamenii ca mobilier acolo”, a declarat Ceban.

Ion Ceban nu a precizat la ce consultări anume se referă. Edilul a avertizat însă șefii instituțiilor medicale și direcțiilor de sănătate: „Astăzi, în municipiu, avem aproape 60% [din cauzuri] și politica în domeniul medical nu aparține nemijlocit municipalității, iar noi facem tot posibilul. Și repet, banii pentru asta nu ni s-au întors. Avertizez și șefii instituțiilor medicale și direcțiilor de sănătate. Dacă se mai repetă, discutăm altfel. După asta noi trebuie să răspundem pentru prostiile unor funcționari”.

***

Amintim că Guvernul a decis, pe 26 februarie, instituirea Consiliului consultativ de sănătate publică pe lângă prim-ministru. În cadrul primei ședințe a consiliului au participat șefii principalelor instituții medicale din țară, secretarul general al guvernului, Liliana Iaconi, consilierul prezidențial în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, precum și reprezentanți ai organizaţiilor internaţionale și asociaţiilor din domeniul medical.

„Dacă se mai repetă, discutăm altfel”. Ceban amenință cu sancțiuni șefii spitalelor din capitală

NewsMaker

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: