De la începutul războiului din Ucraina, aproape 2 mii de persoane au solicitat azil în Moldova
Full Article 2 minutes read

De la începutul războiului din Ucraina, aproape 2 mii de persoane au solicitat azil în Moldova

Autoritățile Republicii Moldova declară că în perioada 24 februarie-3 martie, pe teritoriul țării au solicitat azil 1 759 persoane, dintre care 973 ucraineni. Totodată, potrivit ultimelor date, pe teritoriul Republicii Moldova au intrat 136 386 cetățeni ai Ucrainei, dintre care au părăsit teritoriul țării 74 816 ucraineni. 

Corespunzător, pe teritoriul național au rămas 61 570 cetățeni ai Ucrainei, din ei 23 179 minori, care au intrat în Republica Moldova în ultimele 172 ore.

Cel mai mare flux de persoane originare din Ucraina, pe sensul de intrare, a fost înregistrat în punctele de trecere a frontierei de stat Palanca, Tudora, Otaci și Criva.

Tot în perioada, 24 februarie – 03 martie, pe teritoriul Republicii Moldova, în oficiile Biroului Migrație și Azil au solicitat azil 1 759 persoane, dintre care 973 cetățeni ucraineni.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A opta zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: