Decret semnat de Maia Sandu: Olimpia Gribincea – numită membru al Consiliului Institutului Național al Justiției
Full Article 2 minutes read

Decret semnat de Maia Sandu: Olimpia Gribincea – numită membru al Consiliului Institutului Național al Justiției

Președinta Maia Sandu a semnat un decret prin care Olimpia Gribincea a fost numită membru al Consiliului Institutului Național al Justiției. Gribincea a fost numită în funcție pentru o perioadă de 4 ani. 

Șefa statului a decretat că Olimpia Gribincea să fie desemnată, pe un termen de 4 ani, în calitate de membru al Consiliului Institutului Național al Justiției. Decretul a fost semnat pe 25 martie 2024 și intră în vigoare la data semnării, poate fi contestat la Judecătoria Chișinău, în termen de 30 de zile de la data comunicării.

Olimpia Gribincea este directoarea sucursalei Chișinău a Organizației National Center for State Courts Williamsburg. Olimpia Gribincea este și soția lui Vladislav Gribincea, în prezent – director al Programului Justiție din cadrul Centrului de Resurse Juridice din Moldova, organizație neguvernamentală. 

Institutul Naţional al Justiţiei este o instituţie publică ce realizează formarea iniţială a candidaţilor la funcţiile de judecător şi de procuror, formarea continuă a judecătorilor în funcție şi a procurorilor în funcţie, a grefierilor, a asistenţilor judiciari, a şefilor secretariatelor instanţelor judecătoreşti, a consultanţilor procurorului, a consilierilor de probaţiune, a avocaților care acordă asistență juridică garantată de stat, precum şi formarea inițială și continuă a altor persoane care activează în sectorul justiţiei.

Organele de conducere ale Institutului sunt Consiliul şi directorul. Consiliul este alcătuit din 9 membri, dintre care: 3 membri desemnați de Consiliul Superior al Magistraturii din rândul judecătorilor, 3 membri desemnați de Consiliul Superior al Procurorilor din rândul procurorilor, doi membri desemnați de ministrul Justiției și un membru desemnat de Președintele Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: