Democrații au contestat la Curtea Apel Chișinău acuzația de uzurpare a puterii în stat. Din ce cauză a fost amânată ședința
Full Article 2 minutes read

Democrații au contestat la Curtea Apel Chișinău acuzația de uzurpare a puterii în stat. Din ce cauză a fost amânată ședința

Un complet de judecată de la Curtea de Apel s-a întrunit astăzi, 20 noiembrie, pentru a examina recursul membrilor fostului guvern Filip în privința urmăririi penale inițiate pentru uzurparea puterii de stat. Un comunicat în acest sens a fost publicat pe site-ul procuraturii. Ședința a fost, însă, ulterior, amânată până pe 11 decembrie.

Ședința a fost amânată pe motiv că în completul de judecată face parte cumnatul fostului președinte al PDM, Vlad Plahotniuc. În acest sens, vot fi aleși alți magistrați. Avocatul deputatului Pavel Filip a considerat ca nu este nevoie ca completul de judecată să fie reales, scrie TV8.

Recursul a fost declarat de către membrii fostului guvern – Pavel Filip, Monica Babuc, Alexandru Jizdan și Nicolae Ciubuc. Completul de judecată era format din judecătorii: Alexandru Gafton, Ghenadie Morozan și Mihail Diaconu.

„Raportor pe această cauză a fost desemnat „aleatoriu” judecătorul Ghenadie Morozan, rudă prin afinitate cu Vladimir Plahotniuc”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul procuraturii generale.

Amintim că, în data de 5 august, procurorul interimar al Republicii Moldova, Dumitru Robu, a dispus inițierea unei cauze penale pentru uzurparea puterii în stat de către executivul de atunci, în frunte cu Pavel Filip. Decizia a fost luată deși, anterior, fostul procuror general interimar, Igor Popa, a emis o ordonanţă de refuz în acest caz.

Precizăm că, în perioada 8–14 iunie 2019, Republica Moldova a avut două guverne. Executivul condus de premierul Pavel Filip, refuza să plece chiar dacă noul guvern, condus de Maia Sandu, fusese învestit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: