Deputat al Adunării Populare a Găgăuziei, despre jurnalistul documentat pentru propagarea războiului: „Au fost implicați avocații”
Full Article 2 minutes read

Deputat al Adunării Populare a Găgăuziei, despre jurnalistul documentat pentru propagarea războiului: „Au fost implicați avocații”

Deputatul Adunării Populare a Găgăuziei Victor Petrov, care ar fi beneficiarul portalului Gagauznews, susține că drepturile redactorului-șef al acestui site, Nicolai Kostîrkin, documentat pentru propagarea războiului, ar fi fost încălcate și că au fost deja implicați avocați, pentru a-l apăra. Declarația a fost făcută, pe 9 iunie, pentru NM.

Contactat de NM, Victor Petrov a declarat că jurnalistul a fost reținut (Procuratura infirmă acest lucru).

Este o situație foarte neplăcută. Nicolai Kostîrkin este redactorul-șef al portalului Gagauznews. Așa ceva nu trebuie să se întâmple într-o societate democratică, pentru că sunt consecințe negative. În lupta pentru drepturile și libertatea redactorului-șef al Gagauznews au fost implicați avocații. Vom lupta pentru drepturile lui, pentru demnitatea și reputația – atât a lui, cât și a altor cetățeni”. 

Victor Petrov, deputat al Adunării Populare a Găgăuziei

Într-un comentariu pentru agenția TASS din Rusia, deputatul Adunării Populare a Găgăuziei Victor Petrov a mai declarat că acțiunile oamenilor legii sunt „o dovadă că au început represiunile față de jurnaliștii din Moldova”. Acesta a mai spus că jurnaliștii din UTA Găgăuzia în mod constant sunt amenințați de către structurile de forță. Acesta a mai calificat acuzațiile aduse lui Kostîrkin drept „invenții”.

Potrivit portalului rise.md, anume Victor Petrov ar fi beneficiarul portalului Gagauznews, blocat anterior de SIS pentru promovarea războiului.

Amintim că PCCOCS și SIS au anunțat pe 9 iunie că au documentat acțiunile unei persoane, manifestate prin propagarea războiului. Reprezentanții Procuraturii spun că persoana este bănuită și de acțiuni intenționate îndreptate spre ațâțarea vrajbei, diferențierii sau dezbinării naționale, etnice, rasiale sau religioase. Imagini video din timpul perchezițiilor și înregistrarea audio a unei conversații telefonice a acestuia – AICI.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: