Doi avocați, pretendenți la funcția de procuror general, excluși din concurs. Explicația CSP
Full Article 1 minutes read

Doi avocați, pretendenți la funcția de procuror general, excluși din concurs. Explicația CSP

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a exclus din concurs doi candidați la șefia Procuraturii Generale. Decizia a fost luată la ședința din 5 februarie, când membrii CSP au examinat dosarele a 6 candidați. Astfel, patru din cele șase persoane au fost admise la etapa de interviu. 

După examinarea dosarelor în ședință închisă, președintele CSP Dumitru Obadă a anunțat că avocatul Ilie Rotaru a fost exclus din concurs din cauza nerespectării cerințelor, precum și avocatul Serghei Perju pentru că nu a furnizat întreaga listă de documente.

Ceilalți candidați au fost admiși la etapa următoare a concursului. Este vorba despre procurorii Igor Demciucin, Octavian Iachimovschi, Ion Munteanu și juristul Andrei Coca.

Interviurile sunt programate pentru 22 februarie.

***

Funcția de procuror general a rămas vacantă după ce Alexandr Stoianoglo a fost reținut, iar activitatea acestuia – evaluată de o comisie specială. Raportul comisiei a permis suspendarea lui Stoianoglo din funcție, iar ulterior – demiterea prin decret prezidențial. În această perioadă, funcția de procuror general a fost asigurată de Ion Munteanu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: