Nu mai lansează un nou partid? Dodon: „Eu am fost, sunt și voi fi și de acum încolo alături de PSRM”
Full Article 4 minutes read

Nu mai lansează un nou partid? Dodon: „Eu am fost, sunt și voi fi și de acum încolo alături de PSRM”

„Eu am fost, sunt și voi fi și de acum încolo alături de PSRM”. Declarația a fost făcută de fondatorul Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon. El spune că în ultima perioadă a primit mesaje de la membrii partidului care și-ar dori revenirea lui. „Acest lucru ar putea sa se întâmple după ce voi rezolva problema dosarelor politice”, susține Dodon, adăugând că revenirea sa la partid va fi decisă în curând. 

Dodon a anunțat că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) va convoca în următoarele zile Consiliul Republican și Executivul politic al partidului.

„Eu am fost, sunt și voi fi și de acum încolo alături de PSRM, care este un partid pe care l-am lansat încă în 2011 în formatul actual și am trecut personal prin toate etapele și greutățile în dezvoltarea lui, transformându-l în cel mai puternic partid de stânga din țara noastră”, a scris Dodon, pe o rețea de socializare. „Și știu că și membrii partidului gândesc așa și își doresc mult să reprezint formațiunea și mai departe”, a adăugat el.

Dodon mai spune că pe parcursul ultimelor luni a primit numeroase mesaje prin care majoritatea colegilor își doresc revenirea lui în conducerea PSRM.

„Acest lucru ar putea sa se întâmple după ce voi rezolva problema dosarelor politice care mi-au fost intentate la comanda guvernării PAS. Nu vreau ca orice umbră de suspiciune asupra mea să cadă și asupra partidului la care țin mult. Același mesaj l-am dat și cetățenilor din raioanele republicii, cu care am discutat mult în ultimele luni”, a menționat Dodon. „Iar revenirea mea la conducerea Partidului Socialiștilor o vom decide împreună în curând”, a ținut să adauge el.

Dodon a vorbit și despre următoarele alegeri din țara noastră.

„În acest an ne așteaptă alegerile locale din toamnă, unde trebuie înregistrat un rezultat foarte bun, care este cu atât mai posibil și necesar, cu cât cetățenii s-au dezamăgit de actuala guvernare, care a sărăcit oamenii și a provocat degradarea țării. (…) Stimați colegi, sunt foarte responsabile și chiar decisive pentru viitorul partidului luptele electorale din UTA Gagauzia, municipiul Chișinău și din raioanele țării din acest an. Și trebuie să fim gata și pentru alte posibile provocări, alegeri, decizii și acțiuni, pentru că situația din regiune este foarte instabilă și imprevizibilă”, a spus Dodon.

„Eu sper că cu toții împreuna le vom face față cu bine și PSRM va reveni la situația anilor săi de glorie, când a fost cel mai puternic partid din Moldova. Și eu cred că există toate premisele ca în viitor noi să revenim in fruntea țării, cu ajutorul cetățenilor și spre binele tuturor”, a conchis el.

În decembrie 2022, Dodon menționa că are trei scenarii pentru viitorul său politic. El admitea inclusiv crearea unei mișcări politice „mai pro-moldovenească”.

Și în ianuarie 2023, ex-președintele Igor Dodon nu excludea că ar putea lansa un nou partid politic. De această dată el susținea că „trebuie să aibă o rezervă” în cazul în care PSRM ar putea fi lichidat.

***

Amintim că, în decembrie 2021, Igor Dodon a fost ales președinte de onoare al PSRM. În cadrul aceluiași eveniment a fost aprobat noul program politic al PSRM, dar și noua redacție a statutului formațiunii. În urma acestor modificări, funcția de președinte de partid va fi lichidată și va fi creat un nou organ de conducere – executivul politic.

Anterior, în octombrie, Dodon a renunțat la imunitatea parlamentară și la mandatul de deputat, pe motiv că nu se regăsește în componența actualului legislativ. Tot atunci, socialistul a anunțat că a acceptat propunerea de a conduce noua organizație – „Uniunea de afaceri moldo-rusă”, care a fost înregistrată în luna iunie la Chișinău. Fondator al acestei organizații, din partea Federației Ruse, este Asociația Oamenilor de Afaceri „Delovaya Rossia”. Igor Dodon a precizat că misiunea sa va consta în atragerea investițiilor din Rusia, aprofundarea relațiilor economice între Moldova și Rusia și acordarea de ajutor antreprenorilor care caută parteneri în Rusia.

Potrivit unei investigații publicate de RISE Moldova pe 7 noiembrie 2022, Igor Dodon primea un salariu de 202 mii de lei pe lună, bani care ar fi provenit inclusiv de la oameni de afaceri apropiați Kremlinului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: