Deputații au respins moțiunea simplă împotriva ministrului Economiei
Full Article 1 minutes read

Deputații au respins moțiunea simplă împotriva ministrului Economiei

Deputații au respins moțiunea simplă împotriva ministrului Economiei, Anatol Usatîi, care a fost înaintată de către Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr. 

Potrivit unui comunicat al parlamentului, în raportul său, ministrul Economie a menționat că anual sunt lansate licitații pentru achiziționarea lucrărilor de reparație, reabilitare, modernizare și construcție a drumurilor publice naționale. Potrivit lui, lucrările sunt finanțate din sursele bugetului de stat precum și mijloacele oferite de partenerii externi.

Totodată, ministrul a precizat că la solicitarea de publicare a anunțurilor de intenție și participare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Tender Electronic Daily a răspuns că aceasta este posibil numai în cazul finanțării sau cofinanțării lucrărilor din fonduri europene, din motiv că Republica Moldova nu este membru al UE.

Menționăm că autorii moțiunii au afirmat că Ministerul Economiei ar fi încălcat legea atunci când nu a publicat în jurnalul oficial al Uniunii Europene informația despre licitațiile privind reabilitarea drumurilor. În acest sens, ei au solicitat anularea tuturor licitațiilor privind reabilitarea drumurilor. De asemenea, aceștia au cerut prezentarea în plenul parlamentului a unei strategii privind reabilitarea drumurilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: