În timp ce socialiștii scandau „Rușine!”, Radu Mudreac a rămas fără imunitate parlamentară
Full Article 2 minutes read

În timp ce socialiștii scandau „Rușine!”, Radu Mudreac a rămas fără imunitate parlamentară

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Radu Mudreac a rămas fără imunitate parlamentară. Aceasta după ce pe 21 aprilie, procurorul general interimar Dumitru Robu a solicitat de la tribuna principală a Parlamentului ridicarea imunității deputatului, cel din urmă fiind bănuit de spălarea banilor în proporții deosebit de mari. Ridicarea imunității lui Radu Mudreac a fost aprobată cu votul a 56 de deputați, în timp ce socialiștii scandau „Rușine!”.

Potrivit lui Robu, ridicarea imunității se impune în vederea efectuării acțiunilor de urmărire penală urgente în scopul evitării, nimicirii, tăinuirii, modificării, substituirii probelor, împiedicării, înstrăinării bunurilor rezultate infracțiunii și ulterior remiterea în instanța de judecată

Procurorii au administrat probe ce indică asupra bănuielii rezonabile că în perioada noiembrie 2011, Radu Mudreac, în calitatea sa de director al SRL Gradione acționând împreună și de comun acord cu alte persoane a încheiat 8 contracte de împrumut cu diferite persoane fizice, suma totală fiind de peste 3 milioane de lei. Mai multe detalii despre învinuiri – AICI.

La rândul său, în cadrul discursului său din Parlament, deputatul a negat acuzațiile care i-au fost aduse. Vizibil emoționat, parlamentarul a spus că dosarul i-a fost deschis la 20 aprilie și că ii vine greu să comenteze, întrucât nu a făcut cunoștință cu materialele cauzei. Acesta a calificat acțiunile procurorului drept „show”.

De menționat că după ce a ținut un discurs în Parlament, deputatul Mudreac a ieșit din sala de ședințe a Parlamentului. Acestuia i s-ar fi făcut rău. Reprezentanții PSRM au confirmat pentru NM că parlamentarul a fost preluat de o ambulanță.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: