Deputații revin în plenul Parlamentului. Subiectele care vor fi examinate în prima ședință din noua sesiune
Full Article 2 minutes read

Deputații revin în plenul Parlamentului. Subiectele care vor fi examinate în prima ședință din noua sesiune

Deputații se convoacă pe 7 septembrie în prima ședință plenară din noua sesiune parlamentară. Ordinea de zi a acesteia a fost aprobată la ședința de astăzi a Biroului permanent.

Deputații vor examina, în prima lectură, proiectul de lege privind etichetarea produselor cu impact energetic și inițiativa legislativă care va facilita dezvoltarea proiectelor de infrastructură energetică. De asemenea, Parlamentul urmează să declare utilitate publică de interes național pentru lucrările de construcție a drumului R 34.4 Leova – frontiera cu România și a punctului de trecere a frontierei de stat, cu infrastructura conexă. Pe ordinea de zi a ședinței plenare mai sunt incluse modificările legislative care au scopul de a îmbunătăți serviciile de taxi și modificarea Codului cu privire la știință și inovare. Deputații vor mai examina și inițiativele legislative privind acordarea facilităților fiscale și vamale pentru unele proiecte.

Totodată, Parlamentul urmează să examineze proiectele de hotărâre privind numirea în funcție a unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii și încetarea calității de membru și de vicepreședinte al Consiliului de aministrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

Joi, 7 septembrie, ședința plenară va începe la ora 11:00.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: