Descoperă monumentele de pe leii moldovenești: BNM anunță concurs cu ocazia a 30 de ani de la lansarea monedei naționale
Full Article 2 minutes read

Descoperă monumentele de pe leii moldovenești: BNM anunță concurs cu ocazia a 30 de ani de la lansarea monedei naționale

Banca Națională a Moldovei (BNM) a anunțat că va lansa un concurs „Descoperă monumentele de pe bancnotele de lei moldovenești”. Acesta va lua startul pe 27 august 2023, cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova, iar câștigătorii vor fi anunțați de Ziua Monedei Naționale, pe 29 noiembrie, când se împlinesc 30 de ani de la introducerea leului moldovenesc.

Potrivit BNM, concursul are drept scop sprijinirea sentimentului civic al publicului, legat de leul moldovenesc și alte valori istorice ale țării noastre.

Orice persoană interesată, fără restricții de vârstă și cetățenie, poate lua parte la această competiție deschisă, care va pune în evidență locurile istorice ale Republicii Moldova ilustrate pe bancnotele de lei moldovenești. Respectiv, participanții vor transmite către BNM, cel puțin, opt poze cu bancnotele aflate în circulație, iar fiecare poză va reprezenta o bancnotă fotografiată pe fundalul monumentului înfățișat pe aceasta”, au comunicat reprezentanții Băncii.

Se menționează că „vor fi acceptate doar pozele originale, fiind respinse imaginile editate în programe pe care au fost aplicate straturi (layers) sau măști”.

Vor fi desemnați 30 de câștigători prin metoda extragerii aleatorii, în cadrul unui eveniment oficial organizat de BNM, cu prilejul aniversării a 30-a de la lansarea monedei naționale, care va fi transmis în direct.

Învingătorii vor fi premiați cu monede comemorative bătute în argint și seturi de monetărie. Toți participanții la concurs vor primi certificate de participare din partea Băncii Naționale.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: