„Despre compensări noi nu discutăm, sperăm că totul va fi bine”. Chicu îndeamnă agricultorii să își asigure afacerile
Full Article 1 minutes read

„Despre compensări noi nu discutăm, sperăm că totul va fi bine”. Chicu îndeamnă agricultorii să își asigure afacerile

Terenurile agricole din Republica Moldova sunt afectate de lipsa de precipitații, însă deocamdată nu poate fi vorba despre compensații sau subvenții din partea statului. Precizarea a fost făcută de prim-ministrul Ion Chicu, într-o conferință de presă care a avut loc luni, 3 februarie. 

„Specialiștii din domeniul agriculturii mi-au spus că 40 de centimetri din stratul de sol este uscat, este nevoie de precipitații. Despre compensări noi nu discutăm, cunoașteți foarte bine că în cazuri excepționale guvernul alocă subvenții și compensări, cazul încă nu s-a întâmplat, sperăm că va fi totul bine. Dar agricultorii nu trebuie să uite de asigurări. Vom reveni la programul de reabilitare a infrastructurii de irigare”, a menționat Ion Chicu.

Prim-ministrul Republicii Moldova a mai spus că programul de reabilitare a infrastructurii de irigare este costisitor și de lungă durată, dar este unul necesar, pentru ca agricultorii să fie pregătiți de consecințele încălzirii globale. Ion Chicu nu a precizat când ar putea fi definitivată o inițiativă în acest sens.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: