DOC Fostul bodyguard al Maiei Sandu, numit director al SPPS. Instituția are și un nou șef adjunct, decorat de Dodon
Full Article 2 minutes read

DOC Fostul bodyguard al Maiei Sandu, numit director al SPPS. Instituția are și un nou șef adjunct, decorat de Dodon

Președinta Maia Sandu a semnat două decrete, unul – cu privire la numirea lui Vasile Popa în funcția de director al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) și altul – cu privire la numirea lui Gheorghe Josanu în funcția de director adjunct al SPPS. Decretele au fost semnate pe 1 noiembrie 2023. 

Președintele Republicii Moldova decretează: Domnul Vasile Popa se numește în funcția de director al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, eliberându-l din funcția deținută anterior”, se arată în documentul semnat de Maia Sandu.

Decretul intră în vigoare la data semnării.

Amintim că pe 18 august 2022, Maia Sandu l-a promovat pe Vasile Popa la gradul de colonel. În decembrie 2020, Vasile Popa a fost numit în funcția de director adjunct al SPPS, de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Anterior, acesta a fost garda sa de corp. Iar în ianuarie 2023, directorul adjunct al SPPS Vasile Popa a fost promovat la gradul de general-maior. Un decret în acest sens a fost semnat de către șefa statului Maia Sandu.

Șefa statului a semnat un decret și cu privire la numirea lui Gheorghe Josanu în funcția de director adjunct al SPPS. Decretul la fel a fost semnat pe 1 noiembrie 2023.

Menționăm că Gheorghe Josanu a fost decorat de Igor Dodon, în anul 2020, cu Medalia „Meritul Militar”.

SPPS este un organ de stat cu atribuţii speciale în domeniul securităţii statului, specializat în asigurarea protecţiei demnitarilor Republicii Moldova. În iunie 2019, instituția a trecut din subordinea parlamentului în cea a președintelui țării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: