„Dodon a învățat multe lucruri urâte de la Plahotniuc”. Reacția Platformei DA la anunțul privind examinarea moțiunii de cenzură
Full Article 3 minutes read

„Dodon a învățat multe lucruri urâte de la Plahotniuc”. Reacția Platformei DA la anunțul privind examinarea moțiunii de cenzură

Liderii Platformei Demnitate și Adevăr s-au arătat indignați de decizia spontană privind convocarea ședinței plenare a parlamentului privind dezbaterea moțiunii de cenzură în data de 20 iulie. Într-un briefing de presă, Andrei Năstase a menționat că luni, potrivit agendei, majoritatea deputaților ar trebui să se afle în teritoriu. Iar vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari, a dat de înțeles că infectarea cu COVID-19 a mai mulți deputați din Partidul „ȘOR” nu ar fi întâmplătoare.

Președintele Platformei DA Andrei Năstase a menționat că demiterea guvernului condus de Ion Chicu nu este un moft al formațiunii pe care o conduce, ci o urgență națională. Potrivit acestuia, menținerea la guvernare a actualului executiv ar însemna o izolare pe plan internațional a Republicii Moldova.

Andrei Năstase a remarcat că Igor Dodon a grăbit examinarea moțiunii, dând indicații pentru ca ședința respectivă să aibă loc într-o zi de luni, când potrivit agendei, majoritatea deputaților ar trebui să se afle în teritoriu.

Iar vicepreședintele parlamentului Alexandru Slusari a presupus că anunțul privind infectarea cu COVID-19 a mai multor deputați din Partidul „ȘOR” nu ar fi întâmplătoare.

„Dodon a învățat multe lucruri urâte de la Plahotniuc. Frica lui este mare că trece moțiunea, de aceea sunt sfidate toate normele Regulamentului. Iată vedem că fracțiunea Șor nu vine azi la ședință, chipurile din cauza Covid-19. Ce coincidență! Dodon nu este sigur în democrați și se reasigură. Cine cu cine face coaliție, domnii socialiști și democrați ? Să nu vă mirați dacă pe Aeroport deja există înțelegerea între Dodon, Plahotniuc și Șor”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

Între timp, reprezentanții serviciului de presă al parlamentului au anunțat că legislativul se va întruni în ședință plenară, astăzi, la ora 14.00, pentru a examina moțiunea de cenzură împotriva guvernului.

Platforma Demnitate și Adevăr a inițiat o moțiune de cenzură contra guvernului Chicu, care a fost semnată și de deputații din PAS, precum și de deputatul neafiliat Octavian Țîcu. Și Partidul „ȘOR” a anunțat că va susține demiterea guvernului Chicu. Potrivit legislației, pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, iar guvernul să fie demis este nevoie de votul majorităţii deputaţilor aleşi, adică cel puțin 51 de voturi.

Tot astăzi, Partidul „ȘOR” a anunțat că doi deputați ai formațiunii au fost testați pozitiv cu COVID-19 și se află în izolare, însă și alți deputați au febră și se simt rău.

În prezent, coaliția de guvernare foarmată din PSRM și PDM dispune de 50 de voturi, însă este susținută de obicei și de deputatul independent Alexandru Oleinic.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: