Dodon propune ca Termoelectrica să modifice metoda de facturare
Full Article 2 minutes read

Dodon propune ca Termoelectrica să modifice metoda de facturare

Președintele Igor Dodon propune ca furnizorul de energie termică să modifice metoda de facturare a cetățenilor, în perioada rece a anului. Mai exact, șeful statului vine cu inițiativa ca suma totală de plată pentru căldură să fie împărțită în mod egal, astfel ca plățile să nu varieze de la lună la lună. Soluția a fost prezentată în cadrul unei emisiuni la postul de televizune „Primul în Moldova” din 25 februarie.

„Perioada de încălzire este de până la șase luni. În acest timp, omul achită, în total, de exemplu, 5-6 mii de lei. Eu am propus ca această sumă să fie repartizată egal pentru aceste șase luni. Cetățeanul primește lunar același salariu sau pensie, de ce să achite sume diferite pentru factura la căldură. Reprezentanții Termoelectrica mi-au spus că este posibil acest lucru”, a explicat Dodon.

Amintim că, recent, președintele a convocat conducerea de la „Termoelectrica” și „Moldova-Gaz”, dar și reprezentanții Primăriei Chișinău într-o ședință comună. Ulterior, șeful statului a anunțat că facturile la căldură pentru februarie vor fi cu 25-30% mai mici comparativ cu cele pentru ianuarie. În caz contrar, conducerea întreprinderii „Termoelectrica” va fi demisă, a precizat Dodon.

Iar pe 20 februarie S.A. „Termoelectrica” s-a adresat către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), cu propunerea de a menține prețul actual pentru energie termică și micșorarea celui pentru energia electrică.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: