Dodon și Sandu, despre 7 aprilie 2009. Mesajele celor doi politicieni
Full Article 2 minutes read

Dodon și Sandu, despre 7 aprilie 2009. Mesajele celor doi politicieni

Președinta Maia Sandu a publicat un mesaj în contextul împlinirii a 12 ani de la evenimentele din 7 aprilie 2009. Aceasta susține că cei vinovați nu au fost atrași la răspundere, iar unii au rămas în sistem și au fost promovați în funcții.

„În tot acest timp, oamenii au cerut să se facă lumină și dreptate în legătură cu evenimentele din acele zile. Lipsa dreptății și clarității doare, ne stă laț în jurul gâtului. Nu au suportat niciun fel de consecințe nici judecătorii care au emis sentințe de condamnare a tinerilor, nici polițiștii care au bătut oamenii în „coridoarele morții”, nici șefii care au dat indicații și apoi au acoperit și protejat vinovații. Unii au rămas în sistem, achitați și chiar promovați în funcții. Alții s-au aciuat în funcții bine plătite în echipele noilor potentați ai vremii”, a scris Maia Sandu într-o postare pe rețelele de socializare.

Totuși, șefa statului susține că „după 7 aprilie 2009, am devenit cu toții mai cetățeni, mai activi, mai implicați, mai puțin lăsători”.

Au trecut 12 ani din 7 aprilie 2009. În tot acest timp, oamenii au cerut să se facă lumină și dreptate în legătură cu…

Publicată de Maia Sandu pe Miercuri, 7 aprilie 2021

Totodată, și liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon a publicat un mesaj în contextul împlinirii a 12 ani de la evenimentele din 7 aprilie 2009. Acesta a scris că „adevărata „valoare” a zilei de 7 aprilie 2009 au arătat-o anii care au urmat după acea lovitură”.

„S-au furat miliarde, au fost ruinate bănci, s-au închis școli și a fost cedat Aeroportul (Maia Sandu a coparticipat activ), a crescut corupția și sărăcia, au emigrat zeci de mii de tineri, au rămas depopulate satele, am cedat o parte din teritoriu Ucrainei, au fost și sunt organizate răpiri de oameni. Lista faptelor negre e lungă”, a spus Dodon.

De asemenea, acesta a menționat că „7 aprilie 2009 va rămâne ca o pagină rușinoasă în istoria Moldovei”.

 

Adevărata „valoare” a zilei de 7 Aprilie 2009 au arătat-o anii care au urmat după acea lovitură.

Ghimpu, Filat și…

Publicată de Igor Dodon pe Miercuri, 7 aprilie 2021

Precizăm că Procuratura Generală a publicat informații despre gestiunea dosarele intentate în urma evenimentelor din 7 aprilie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: