Doi jurnaliști moldoveni au fost apreciați cu „Ordinul de Onoare” de către Maia Sandu pentru curaj în jurnalismul de război
Full Article 50 second read

Doi jurnaliști moldoveni au fost apreciați cu „Ordinul de Onoare” de către Maia Sandu pentru curaj în jurnalismul de război

Jurnaliștilor TV8 Viorica Tataru și Andrei Captarenco le-a fost conferit „Ordinul de Onoare”. Ordinul a fost conferit printr-un decret prezidențial, semnat pe 23 iunie. 

Potrivit documentului ordinul le-a fost conferit jurnarnaliștilor „în semn de înaltă apreciere a integritîții și dăruirii profesionale, pentru abordarea complexă, veridică și profundă a dramei umane în realizarea filmului documentar ,,Drumul Rdzboiului. Irpin”, precum și pentru curaj, echidistanță și perseverență în domeniul jurnalismului de război”.

Pe 13 iunie, jurnaliștii Viorica Tătaru și Andrei Captarenco au lansat filmul documentar „Drumul Războiului: Irpin”, primul din seria de producții ale proiectului „Drumul Războiului”. Premiera a avut loc la Cinematograful ODEON, iar la eveniment au fost prezenți șefa statului, Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, ministrul Culturii, Sergiu Prodan, dar și oficiali, jurnaliști și oameni de artă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: