Doi pe un fotoliu, la Bălți? Candidata pe care Șor o susține la șefia primăriei promite să o facă pe Tauber viceprimar
Full Article 3 minutes read

Doi pe un fotoliu, la Bălți? Candidata pe care Șor o susține la șefia primăriei promite să o facă pe Tauber viceprimar

Candidata Partidului „Șansă”, afiliat fugarului Ilan Șor, la șefia Primăriei Bălți, Victoria Șapa, a declarat că, dacă va obține victoria în scrutinul din noiembrie, o va numi pe deputata Marina Tauber în funcția de vice-primar al municipiului. Tauber, care și-a încercat norocul de două ori în această campaniei la funcția de primar de Bălți, a salutat decizia echipei „Șansă” – partid lansat la scurt timp după declararea neconstituționalității ex-Partidului „ȘOR”, care și-a unit oficial „forțele” cu oligarhul fugar, între timp.

„După discuții cu echipa, am decis ca Marina Alexandrovna, care are o experiență colosală, care este iubită de toți și cunoscută, va ocupa funcția de prim-viceprimar al Bălțiului. În acest mod, veți avea în primărie nu unul, dar doi oameni la care veți putea veni și povesti despre problemele care vă preocupă. (…) Ne cunoaștem cu Marina de mult timp, suntem prietene de mulți ani și împărtășim aceleași scopuri și viziuni asupra vieții”, a declarat candidata Partidului „Șansă” la funcția de primar de Bălți, Victoria Șapa, pe care Ilan Șor a anunțat public că o va susține la alegerile din 5 noiembrie.

„Este o mare onoare, sunt bucuroasă că a fost luată această decizie. (…) Noi considerăm că acesta este o alegere corectă. Așa cum a spus și Victoria Șapa, dragi bălțeni, acum veți obține nu un primar, și suntem siguri în victoria noastră, dar doi. (…) Voi face tot posibilul în această funcție ca noi să devenim cea mai eficientă echipă”, a declarat, al rândul său, deputata Marina Tauber.

Amintim că Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul denumit generic „Frauda bancară”, a anunțat pe 9 octombrie că o va susține în scrutinul din 5 noiembrie pe candidata Partidului „Șansă”, Victoria Șapa, la funcția de primar de Bălți. Se întâmpla după ce Parlamentul a votat modificări la Codul electoral, astfel încât membri ai ex-Partidului „ȘOR”, declarat neconstituțional, inclusiv Marina Tauber, să nu poată candida la alegeri în Moldova, în următorii cinci ani. Vezi cine este și ce avere are Victoria Șapa, candidata Partidului „Șansă” AICI.

***

Precizăm că Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: