Dorin Recean, vizită de lucru în afară țării până pe 28 iunie 
Full Article 2 minutes read

Dorin Recean, vizită de lucru în afară țării până pe 28 iunie 

Prim-ministrul Dorin Recean efectuează o vizită de lucru în Confederația Elvețiană și în Principatul Liechtenstein. Oficialul este însoțit de viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba.

Premierul se afla în Elveția în perioada 25 – 26 iunie 2023 și în Principatul Liechtenstein – de pe 26 până pe 28 iunie 2023.

Vizita are loc, potrivit reprezentanților Guvernului, cu ocazia semnării cu țările Asociației Europene a Liberului Schimb (Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția) a unui Acord de Comerț Liber.

Pe 25 iunie, șeful Executivului se va întâlni la Zurich cu diaspora țării noastre, în cadrul unui eveniment dedicat portului popular pe care îl organizează în Elveția Ambasada Republicii Moldova în comun cu Asociația „Rădăcinile Noastre”.

Pe 26 iunie, oficialul moldovean va avea o întrevedere cu reprezentanții de țară ai corporației Google. Vor discuta despre oportunitățile de cooperare cu autoritățile și mediul de afaceri din Republica Moldova.

La fel, premierul va participa la un eveniment promoțional de prezentare a potențialului economic și de afaceri al țării noastre cu genericul: „Acordul de Liber Schimb Republica Moldova – AELS: O nouă eră pentru comerț și investiții în Moldova”.

Totodată, Recean va avea o întrevedere la Vaduz cu omologul său liechtensteinian, prim-ministrul Daniel Risch, cu care vor fi discutate inclusiv modalitățile de fortificare a cooperării bilaterale.

Pe 27 iunie, prim-ministrul Dorin Recean și vicepremierul Dumitru Alaiba vor participa la semnarea cu țările AELS a unui Acord de Comerț Liber, precum și vor avea întrevederi cu mediul de afaceri din regiune și oficiali locali.

Potrivit reprezentanților Guvernului, programul vizitei se va încheia cu primirea delegației naționale de către Alois de Liechtenstein, prințul moștenitor al Principatului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: