Dosar penal pe numele unui bărbat din Dubăsari. A propus polițiștilor mită în valoare de 20 de mii de lei
Full Article 2 minutes read

Dosar penal pe numele unui bărbat din Dubăsari. A propus polițiștilor mită în valoare de 20 de mii de lei

Un bărbat de 53 de ani, din raionul Dubăsari, este cercetat penal după ce a încercat să mituiască doi polițiști de patrulare. Pentru a nu fi documentat contravențional, șoferul le-a propus polițiștilor 20 de mii de lei.

Incidentul a avut loc vineri, 16 aprilie, pe traseul Chișinău-Hîncești-Cimișlia. Întrucât șoferul nu deținea revizia tehnică și polița de asigurare obligatorie, acestuia i s-a întocmit un proces verbal.

De asemenea, în urma verificării mașinii, polițiștii au depistat trei genți pline cu pachete de țigări fără acte de proveniență. Pentru nu a fi documentat contravențional, șoferul le-a propus 20 de mii de lei inspectorilor de patrulare.

Oamenii legii au refuzat mita și au avertizat șoferul cu privire la răspunderea penală de care este pasibil în legătură cu acțiunile sale, însă șoferul a insistat. Toate acțiunile ilegale ale acestuia au fost înregistrate, iar la fața locului a fost solicitat grupul operativ de urmărire penală de la Inspectoratul de Poliție Cimișlia.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză penală, iar bărbatul riscă până la șase ani de închisoare sau amendă de la 100 000 până la 200 000 lei.

Menționăm că de la începutul anului 2021 au fost înregistrate 21 de cazuri de corupere denunțate de către angajații Inspectoratului General al Poliției.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: