Două angajate ale Serviciului Fiscal, cercetate penal. Ar fi estorcat 40.000 de lei de la un agent economic
Full Article 2 minutes read

Două angajate ale Serviciului Fiscal, cercetate penal. Ar fi estorcat 40.000 de lei de la un agent economic

Două angajate ale Serviciului Fiscal de Stat (SFS) sunt cercetate penal într-un dosar de corupere pasivă. Acestea ar fi estorcat 40.000 de lei de la un agent economic pentru a-i aplica o amendă mai blândă, în urma controlului efectuat, informează Centrul Național Anticorupție (CNA).

Potrivit materialelor cauzei, angajatele SFS ar fi pretins de la directorul financiar al unei companii mită, în valoare de 40 000 de lei, promițând că vor aplica o amendă mai mică întreprinderii pentru încălcările fiscale depistate. Ulterior, acesta s-a plâns la direcția securitate internă a SFS care a sesizat CNA, în ordinea prevăzută de lege.

Pe acest caz a fost inițiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar în dimineață zilei de astăzi, 30 iulie, ofițerii CNA și procurorii au descins cu percheziții la birourile de serviciu și domiciliile bănuitelor. În urma acțiunilor de anchetă, una dintre angajate a fost reținută pentru 72 de ore, iar alta urmează să fie cercetată în stare de libertate.

Dacă vor fi găsite vinovate, ele riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Ulterior, Serviciul Fiscal de Stat a venit cu o reacție la acest subiect. Instituția a anunțat că „va acorda tot suportul necesar organelor de drept pe marginea dosarului sus-menționat, întru elucidarea deplină a cazului respectiv”.

Totodată, Serviciul Fiscal de Stat „se disociază de funcționarii fiscali care admit manifestări coruptibile în activitatea lor, precum și reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul legalității, transparenței, corectitudinii și responsabilității”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: