Două orașe din China au fost închise de autorități din cauza coronavirusului
Full Article 2 minutes read

Două orașe din China au fost închise de autorități din cauza coronavirusului

Autoritățile din China au decis să închidă două orașe din cauza coronavirusului care face tot mai multe victime. Potrivit Reuters, în prezent au fost înregistrați 17 morți, în timp ce numărul îmbolnăvirilor a trecut de 600. 

Primul oraș închis a fost Wuhan, unde de altfel a și apărut virusul. Începând de miercuri seară nimeni nu mai intră și nu mai iese din metropola cu 11 milioane de locuitori.

În localitatea vecină trăiesc 7 milioane de locuitori. Autoritățile din Huanggang au anunțat că și ele vor închid transportul public, în încercarea de a opri răspândirea virusului care se transmite de la om la om.

Potrivit noilor informații apărute în legătură cu acest caz, sursa noului coronavirus ar fi carnea de şarpe vândută fără respectarea normelor de igienă, într-o piață de Wuhan.

Între timp, locuitorii din Wuhan spun că se simt „de parcă ar fi sfrâșitul lumii” și se tem că vor rămâne fără provizii de hrană, relatează BBC.

Și în afara Chinei sunt raportate noi îmbolnăviri. În Hong Kong a fost raportat un al doilea caz, iar în Statele Unite 16 oameni sunt monitorizați după ce au intrat în contact cu un bărbat de 30 de ani, primul caz de îmbolnăvire confirmat din SUA.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: