Virusul misterios din China continuă să se răspândească rapid: 139 de noi îmbolnăviri timp de două zile
Full Article 2 minutes read

Virusul misterios din China continuă să se răspândească rapid: 139 de noi îmbolnăviri timp de două zile

Autoritățile chineze au confirmat 139 de noi îmbolnăviri cu virusul misterios, timp de două zile. Maladia, care a fost înregistrată inițial în Wuhan City, a ajuns acum și în localitățile Wuhan, Beijing și Shenzhen, scrie BBC, luni, 20 ianuarie.

Totodată, virusul a fost înregistrat în Coreea de Sud, Thailanda și Japonia. În total, numărul de cazuri confirmate a trecut de 200, fiind înregistrate și trei decese.

Potrivit medicilor, infecția este un coronavirus și poate provoca, inclusiv, pneumonie. Totuși, oamenii de știință încă nu au o imaginine clinică clară a maladiei.

Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Simptomele sunt şi ele diverse, de la febră la insuficienţă renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit uşor de la o persoană la alta, altele, nu.

Experții britanici au declarat pentru BBC că numărul persoanelor infectate ar putea fi cu mult mai mare decât cel pe care îl indică datele oficiale și, cel mai probabil, este estimat la 1700.

Săptămâna trecută, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că virusul s-ar putea răspândi la nivel mondial, iar spitalele din întreaga lume ar trebui să se pregătească pentru acest scenariu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: