Elevii revin la școală, dar virusul rămâne. Peste 1100 de școlari sunt infectați cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

Elevii revin la școală, dar virusul rămâne. Peste 1100 de școlari sunt infectați cu COVID-19

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) prezintă situația epidemiologică în instituțiile de învățământ din țară. Potrivit MEC, la data de 4 februarie, numărul elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal infectați cu COVID-19 a ajuns la 1 133 cazuri. De cealaltă parte, primarul municipiului Chișinău spune că se înregistrează o rată neînsemnată de vaccinare printre copii, de la 12 ani. Astfel, edilul solicită implicarea Ministerului Sănătății în acest sens. 

Potrivit datelor MEC, în învățământul preșcolar sunt infectați cu Covid 154 copii, dintre care 94 sunt cazuri noi.

În învățământul primar, gimnazial și liceal, printre elevi sunt 1 133 cazuri active de infectare, dintre care 406 sunt cazuri noi. La fel, se înregistrează 446 cazuri active în rândul cadrelor didactice, dintre care 203 sunt cazuri noi

În învățământul profesional tehnic, în total sunt 107 elevi infectați, dintre care 82 cazuri sunt noi.

În învățământul superior, 125 de studenți sunt infectați cu COVID-19, 70 sunt cazuri noi.

Ministerul declară că rata de vaccinare în învățământul preșcolar reprezintă 76,08%. În învățământul primar, gimnazial și liceal – 84,47%. În învățământul profesional tehnic – 86,70%, pe când în învățământul superior – 85,17%

Edilul capitalei Ion Ceban a spus că provocarea majoră pentru municipiu a fost aglomerarea instituţiilor medicale pentru copii.

„Specialiștii spun că actualmente avem o tendinţă de stabilizare epidemiologică a infecţiei Covid-19 şi chiar un număr de îmbolnăviri în descreştere. Provocarea majoră în acest val a fost aglomerarea instituţiilor medicale pentru copii, cu lipsa locurilor de spitalizare”, a spus Ceban.

La fel, potrivit edilului se înregistrează o „rată neînsemnată de vaccinare printre copii de la 12 ani”.

„Ministerul Sănătăţii nici nu pomeneşte despre acest subiect – nicio informaţie, niciun mesaj, niciun comunicat. Mai mult, Republica Moldova este unica ţară în regiune care nu a aprobat vaccinarea copiilor de la 5 ani. Ceea ce a făcut Ministerul Sănătăţii – a activat paturi suplimentare în anumite spitale raionale când numărul cazurilor de îmbolnăvire a început să descrească”, a declarat Ceban.

***

De menționat că începând de astăzi, 7 februarie 2022, procesul educațional în instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal publice și private din țară se desfășoară cu prezență fizică.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: