„Este inacceptabil”. Sindicaliștii consideră nejustificată solicitarea Nataliei Gavrilița de a stopa majorarea salariilor
Full Article 2 minutes read

„Este inacceptabil”. Sindicaliștii consideră nejustificată solicitarea Nataliei Gavrilița de a stopa majorarea salariilor

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) consideră nejustificată solicitarea primului-ministru, Natalia Gavrilița, de a stopa majorarea salariilor în întreprinderile de stat, întreprinderile cu capital majoritar de stat și alte instituții publice cu autonomie financiară.

Sindicaliștii consideră că în cazul în care se va implementa această solicitare au de suferit în primul rând salariații cu venituri mici din întreprinderile cu capital de stat din domeniul agroalimentar, transportului feroviar, serviciilor poștale ș.a.

În condițiile creșterilor exagerate a prețurilor și tarifelor din ultimele luni, salariații acestor întreprinderi au o necesitate stringentă de a-și spori veniturile pentru a putea să-și asigure existența.

„Este inacceptabil ca ei să rămână fără o majorare a salariului”, spune CNSM.

În context, Confederația Națională a Sindicatelor solicită, ca pe viitor, toate subiectele care țin de domeniul muncii și salarizării să fie dezbătute în cadrul parteneriatului social, la ședințele Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective.

Precizăm că în debutul ședinței Guvernului din 13 aprilie, Natalia Gavriliţa a cerut ca procesul de majorare a salariilor în instituţiile cu autonomie financiară, care trebuia operat din aprilie, să fie suspendat până când în acest sens nu va fi făcută ordine şi claritate. Premierul s-a referit la cazurile de majorări nejustificate, precum şi la lipsa de transparenţă, potrivit Moldpres.

Şefa Cabinetului de miniştri s-a adresat la Consiliilor de administrare, de guvernare a unităților cu autonomie financiară să se abțină de la creșterea salariilor și să revină la subiect după ce va fi aprobată o nouă hotărâre de Guvern în acest sens.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: