Ex-ministrul Economiei Sergiu Gaibu s-a ales cu o nouă funcție publică. Fostul șef primea 105 mii lei lunar
Full Article 2 minutes read

Ex-ministrul Economiei Sergiu Gaibu s-a ales cu o nouă funcție publică. Fostul șef primea 105 mii lei lunar

Ex-ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a fost numit în funcția de director al Agenţiei Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei a Republicii Moldova (ANRCETI) din data de 20 aprilie. Candidatura acestuia a fost aprobată în ședința din 19 aprilie a Guvernului. Deși nu am reușit să aflăm mărimea salariului actual prevăzut pentru această funcție, menționăm că, pe parcursul anului 2021, ex-directorul ANRCTI Octavian Rău a primit, lunar, circa 105 mii lei.

„În temeiul prevederilor legale se propune numirea domnului Sergiu Gaibu în funcția de director la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei a Republicii Moldova din data de 20 aprilie pentru un termen de 4 ani”, a declarat Secretarul general al Guvernului, Artur Mija.

Candidatura lui Gaibu a fost aprobată unanim.

Amintim că în cadrul ședinței din 16 noiembrie 2022 a Guvernului s-a anunțat despre demisia ministrului Economiei Sergiu Gaibu. Premierul Natalia Gavrilița a spus că decizia a fost luată în urma unor consultări. Noul ministru a devenit Dumitru Alaiba.

Ulterior, ex-ministrul Economiei a fost angajat în calitate de Președinte al Consiliului de Administrare al Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: